Här på sidan kan du ta en närmare titt på vårt utbud av produkter för processorkylare. Vill du minimera risken för överhettning bör du absolut ta en titt på detta sortiment. Hos Fcomputer kan vi till exempel erbjuda processorkylning i form av fläktar i olika storlekar. Vi har att göra med ett antal av marknadens absolut mest populära tillverkare. Oavsett önskad storlek, strömförbrukning och tillverkare är chansen stor att du hittar precis den lösning för processorkylning som du behöver. Ta en titt på urvalet nedan och hitta precis det du behöver.

Resultat: 89
Resultat: 89


loader

Vi erbjuder ett stort urval av processorkylning

För att ens dator ska fungera optimalt är det viktigt att processorkylningen i datorn är optimal, så att datorns prestanda inte försvagas. De flesta spelare är bekanta med problemet med att ens processor överhettas. Det kan bland annat orsaka lag och FPS-fall, och om det är något spelare hatar så är det förmodligen lagg.

På Fcomputer är det därför viktigt för oss att våra kunder har tillgång till ett gediget urval av lösningar för processorkylning. Vi erbjuder både processorkylning i den billiga änden och i den mer avancerade änden. Alla kan få en stabil prestation, oavsett budget och behov. Självklart uppdaterar vi regelbundet vårt utbud med de senaste modellerna på marknaden, så att du har tillgång till den senaste och mest effektiva tekniken.

Om du har ett speciellt märke i åtanke eller specifika krav på din processorkylare kan du använda vår praktiska sökfunktion till höger på sidan. Här kan du till exempel välja de mått som passar din PC, samt material till kylflänsen och förstås tillverkaren.

Förstå problemet för att förstå lösningen

Det kan finnas två anledningar till att din dator överhettas. En är när komponenter i din dator, till exempel CPU/processor, genererar mer värme än vad den är designad för. En annan är när kylsystemet du har i din dator inte fungerar optimalt. De flesta datorer har ett inbyggt fläktsystem för att kyla dess hårdvara.

CPU och grafikkort är de två komponenterna som generellt genererar mest värme. De har därför oftast integrerad ventilation i form av fläktar som leder bort värmen från datorn. Kylarna finns även som vattenkylare som absorberar värmen och leder bort den. Vi säljer även vattenkylare och rekommenderar att du tittar igenom detta sortiment.

Du kan göra mycket för att undvika överhettning – rensa den från damm, uppdatera programvaran, se till att den inte står mot en vägg så att den varma luften inte kan komma ut och begränsa hur många program du kör åt gången. Det är främst program och spel som sätter press på CPU:n.

En riktigt bra lösning för att överhetta processorn är CPU-kylning. Med en kylare för CPU:n ger du din hårdvara de bästa förutsättningarna för att fungera. En processorkylare är utmärkt för att avleda värme och förbättra din dators prestanda. De håller systemet svalt och ökar dess effektivitet, så att du undviker överhettning och eftersläpningen som kan följa.

Spel och kylning för processor

Spel är en av de saker som kan sätta störst press på datorns hårdvara. Även om du har ett kraftfullt grafikkort från NVIDIA GeForce och en enormt kraftfull processor från till exempel Intel Core eller AMD Ryzen kan de senaste speltitlarna med sin krävande grafik utmana hårdvaran. Här är en processorkylare en användbar åtgärd.

Vårt mål är alltid att ge spelare de bästa förutsättningarna för att spela. Oavsett om det är de bästa mössen som ger sublim precision, de mest avancerade bildskärmarna som ger en fantastisk bild eller spelheadset som spelar blixtrande bra ljud. En processorkylare skiljer sig inte så mycket från dessa kategorier – precis som de andra delarna är en processorkylare en bra investering som får ditt spelupplägg att gå upp i en högre enhet.

Starka och prisbelönta varumärken inom CPU-kylning

NVIDIA är kända för sina grafikkort, Razer är kända för sina avancerade gamermöss och SteelSeries producerar för sina klassiska musmattor, som används flitigt. Det finns även vissa tillverkare som briljerar med kylning för processorer.

Vi har samlat produkter från de mest erkända tillverkarna, inklusive Cooler Master, Corsair, Noctua, med flera. Till exempel vann Cooler Master ett Red Dot-pris 2019 för produktdesignen av deras Masterliquid ML240P Mirage CPU-kylare, som bara visar hur mycket kvalitet deras processorkylare har. Noctua vann European Hardware Community Awards 2020 för de bästa processorkylarna.

Noctua, Cooler Master och Corsair har alla produkter på TechRadars lista över bästa kylare 2022. Det är alltså de stora tungviktarna vi har att göra med. Dessa tillverkare är bevisligen väl ansedda av branschfolk, och datorsamhällen återkommer till dem gång på gång för deras höga kvalitet.

Vad ska jag välja mellan?

När du ska välja processorkylare måste du ha en kylare som passar din dator. Vi erbjuder många olika CPU-kylare som är kompatibla med många olika uttag. Det är viktigt att kontrollera kompatibiliteten innan du väljer processorkylning!

Du måste även ha rätt storlek på processorkylning så att den kan sitta i datorn. Du kan filtrera storleken till höger på denna sida. Våra kylare varierar i diameter, och ju större din gamerhårdvara är och ju mer värme den genererar, desto bättre anledning att överväga en av de större kylarna.

Du kan också fundera på om du vill att produktmaterialet ska vara koppar, aluminium eller nickel. Koppar har en värmeledning som är nästan dubbelt så effektiv som aluminium, medan aluminium är det billigare alternativet.

Självklart finns det även olika alternativ i färg, medan några av våra processorkylare kommer med RGB-ljus. Slutligen kan du sortera efter pris beroende på om du letar efter en prisvärd kylare till processorn eller en avancerad lösning.

De tekniska parametrarna

De flesta processorkylare har en rotationshastighet på mellan 600 och 2000, vilket borde räcka för att hålla din CPU på runt 60 grader – även under belastning. Högre rotationshastighet innebär generellt bättre kylning. Det regleras vanligtvis automatiskt, så när processorn börjar generera värme ökar CPU-kylaren rotationshastigheten.

Ett annat kriterium för en bra processorkylare är luftflödet. Den mäts i CFM (kubikfot per minut) och är nära relaterad till rotationshastigheten för CPU-kylningen. En processorkylare med högre CFM ger generellt sett bättre kylning.

Ljudnivån på processorkylare mäts i decibel (dB), och de flesta har en räckvidd på 16-40dB. CPU-kylsystem blir mer och mer optimerad i förhållande till att hålla en låg ljudnivå och ändå generera hög rotationshastighet och mycket luftflöde.

Välj bland de bästa processorkylarna hos Fcomputer

Vi har gjort det enkelt för dig. Till höger kan du filtrera efter pris, tillverkare, kompatibilitet, färg, produktmaterial och storlek/diameter på din kylare. Vi hoppas att du vill utforska vårt stora utbud av processorkylare.

Om du är osäker på vilken processorkylning du behöver är du välkommen att kontakta oss i via chat eller mail. Vi är redo att hjälpa och ge dig råd. Gör din dator en tjänst och hitta din nästa processorkylare bland dessa kvalitetsmedvetna tillverkare!