Om du är en gamer och inte vill kompromissa med ljudkvaliteten är det här sidan för dig. Hos Fcomputer har vi samlat ett stort antal av marknadens bästa gamerljudkort och vi säljer dem så klart till absolut skarpa priser. Med rätt gamerljudkort låter det nästan som att du själv kliver in i spelvärlden och du kan hitta de populäraste märkena på denna sida. Oavsett vilken typ av gamerljudkort du behöver, ta en titt på vårt varierade utbud just här nedan och upplev ljud i en helt speciell klass med någon av våra många modeller.

Resultat: 26
Resultat: 26


loader

Köp spelljudkort av högsta kvalitet till låga priser

Det är oerhört viktigt att ditt ljud är klart och exakt när du är en gamer. Ljudsidan är förstås ett viktigt inslag i de allra flesta spel. Det handlar inte bara om spelljudet i själva spelen, utan även ljudet från program som Skype, Discord och Teamspeak, som du använder för att kommunicera med dina medspelare. Ljud är förstås också absolut nödvändigt när man lyssnar på musik och tittar på film. Därför är det viktigt att ha ett mycket högkvalitativt gamerljudkort när du spenderar mycket tid framför datorn så att du kan få alla nyanser i ljudbilden.

Här på Fcomputer du därför gamerljudkort från de mest innovativa tillverkarna i världen och vi uppdaterar kontinuerligt vårt utbud med de senaste modellerna. Du kan till exempel hitta gamerljudkort från ASUS, Creative och Zowie by BenQ när du handlar här hos oss. Oavsett om du behöver ett externt eller internt ljudkort kommer du inte att gå fel med vårt breda utbud.

Vad är ett ljudkort för speldator?

Ett spelljudkort är en hårdvara som kan anslutas till ditt moderkort. När du har installerat ett spelljudkort bearbetar det inkommande och utgående ljud som kommer från dina datorprogram (datorspel, musikspelare, videospelare och andra).

Även om ett standardmoderkort klarar av att bearbeta inkommande och utgående ljud själv, kommer ett gamerljudkort att ge dig en märkbar uppgradering av din ljudkvalitet. Spelar du datorspel, där musik och ljudeffekter är en stor del av upplevelsen, är ett gamerljudkort klart att rekommendera.

Ett ljudkort för en gamerdator har också stor effekt på ljudkvaliteten på ljudet du spelar in genom din mikrofon. Om du spelar online multiplayer-spel där kommunikation med dina lagkamrater är en stor del av spelet, kommer dina vänner med största sannolikhet också att dra nytta av ditt nya gamer-ljudkort.

Installation i din dator

Externa, eller "dedikerade ljudkort" finns i två varianter. Den ena är ansluten till ditt moderkort och den andra via USB-kontakt.

Att ansluta ett gamerljudkort till moderkortet kan låta utmanande, men är faktiskt en relativt enkel installation. Det kräver helt enkelt att du ansluter gamerljudkortet till någon av moderkortets PCI Express-portar som det lätt klickar i. Ofta måste du även montera ljudkortet i fodralet med några skruvar. Efter installationen kan du ansluta dina högtalare och mikrofon direkt till ljudutgångarna (grön) och ingångar (rosa) på ljudkortet. Behöver du ansluta ytterligare högtalarlinjer (surroundhögtalare och subwoofer) eller andra komponenter, som t.ex MIDI, du kan läsa på ditt spelljudkorts specifikationer hur du ansluter dessa korrekt.

En enklare och smidigare lösning för många är att köpa ett gamerljudkort med USB-anslutning. Dessa är anslutna till din PC med USB och kräver ofta anslutning till ström. Dessutom fungerar de nästan exakt som ett vanligt ljudkort för en gamerdator, med de in- och utgångar som behövs. Många av modellerna har även en volymkontroll, så att du enkelt kan justera volymen på ljudkortet.

Hur väljer man rätt ljudkort?

Den goda ljudkvaliteten är helt avgörande när du spelar dataspel. Om ljudet är dåligt kommer du att förlora den optimala upplevelsen i spelet. För att uppnå hög ljudkvalitet är ett ljudkort för spel därför en riktigt bra idé. Men hur väljer man rätt ljudkort?

Som nämnts kommer ett gamerljudkort i två modeller. En som kan kopplas till moderkortet och en som kan anslutas via USB. Ett gamerljudkort, som är anslutet till moderkortet via PCI eller PCI Express, ger dig den högsta dataöverföringen. Här ska du vara säker på att ljudkortet har de in- och utgångar som du behöver. Har du t.ex. planerar att ansluta surroundljudshögtalare eller en subwoofer, så måste dessa kopplas till ljudkortet. Här finns både gamerljudkort med surround 7.1 och 5.1, vilket anger hur många högtalare du kan koppla till ditt ljudkort.

En upplösning på 14 bitar och samplingsfrekvens på 44 kHz kommer att vara bekvämt för många. Skulle du vara intresserad av mer kraftfulla ljudkort så finns även dessa i vårt utbud.

Stort utbud hos Fcomputer

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt ljudkort till din gamerdator har vi samlat några av de bästa produkterna på marknaden på denna sida. Oavsett om du har en stor eller liten budget finns det flera modeller som säkerligen kommer att förbättra ljudkvaliteten på din dator.

Du hittar bland annat ett urval av USB gamer ljudkort med volymkontrollknapp, så att du mycket enkelt kan justera ljudnivån upp och ner när du spelar. Modellerna kommer i flera olika färger, så du kan hitta en som passar ditt spelupplägg perfekt.

Bland våra produkter har vi flera toppmodeller från märken som ASUS, Creative och TERRATEC, så att du kan uppnå den allra bästa ljudupplevelsen när du spelar. Många av produkterna kommer med verktyg som gör det enkelt att justera och ställa in dina ljudfunktioner. Detta ger dig möjlighet att ställa in ljudspektrat precis som du vill ha det. Om du till exempel är särskilt förtjust i de djupa basfrekvenserna eller om du föredrar diskanttonerna kan du snabbt ställa in dina preferenser här.

Har du speciella krav eller önskemål på ditt nästa ljudkort för spel är du som alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi lägger regelbundet till nya spelljudkort i vårt sortiment, så att våra kunder har de bästa ljudprodukterna att välja mellan när de besöker oss.