Om du inte vill nöja dig med en hög bildkvalitet, men kräver också att ha bra ljud när du spelar, så ska du definitivt ta en titt på vårt utbud på denna sida. Vi kan erbjuda gaminghögtalare från ett brett utbud av de absolut bästa tillverkarna på marknaden. De finns i många olika former och färger, så det finns något för allas smak här på Fcomputer. Med ljud i toppklass blir spelupplevelsen betydligt bättre och mer realistisk. Om du också vill förbättra din spelupplevelse, gör dig själv en tjänst och ta en titt på vårt breda utbud av gaminghögtalare här nedan.

Resultat: 31
Resultat: 31


loader

Vi erbjuder gaminghögtalare från erkända tillverkare

När du spelar är det inte bara viktigt att ha en cool gamingdator som gör dina spel till en fröjd för ögat. Ljudet ska helst vara på topp, så att du får med dig alla nyanser i spelet. Just därför kan du överväga att skaffa en uppsättning snygga gaminghögtalare. Vi säljer ett antal märken av gaminghögtalare som kan producera överväldigande bra ljud.

Sitter du i ett fantastiskt spel med helt underbar grafik är det viktigt att ljudet är med dig hela vägen, så att du kan fördjupa dig fullt ut i ditt spelande. I många spel är ljud en avgörande del av spelet och det handlar inte bara om olika ljudeffekter som till exempel avslöjar att motståndaren springer eller skjuter. Det finns också massor av spel med ljud som du måste hantera för att överleva eller komma i mål.

Har du redan en stor skärm och snygg datorutrustning ska högtalarna passa in. Vi kan erbjuda gaminghögtalare från de mest erfarna tillverkarna som Creative, Edifier och Logitech. De är samtliga kända för ljud i en högsta klass.

Vad ska jag leta efter i en gaming-högtalare?

Det kan snabbt bli väldigt tekniskt när det kommer till gaminghögtalare. Här sammanfattar vi kort mentydligt de saker du bör välja högtalare till din gamingsetup utifrån:

Mängden watt (ju fler watt, desto högre kan de spela utan distorsion – 40-50 watt är tillfredsställande för de flesta)

Mängden hertz (ju större intervallet är mellan den lägsta och den högsta, desto bättre kvalitet i allmänhet)

Mängden högtalare och subwoofer (2.1 är en gedigen lösning för de flesta gamers, 5.1 är för dig som har plats för en stor setup och vill höra högtalarna surra där ute med surroundljud)

Det finns även några andra parametrar som du kan titta på när du väljer en PC-högtalare. Flera av våra spelhögtalare finns med Internet Multimedia Bluetooth, så du behöver inte oroa dig för kablar. En högre version av Bluetooth innebär bland annat högre bandbredd och längre räckvidd.

Alternativt kan du välja baserat på tillverkare. Vi bär modeller från märken som Creative, Edifier och Logitech. Logitech har till exempel fått designpriser från iF Design och Good Design för sina gaminghögtalare, medan Creative har fått priser från CES för innovationer inom sin ljudteknik. Edifier har även fått utmärkelser från både iF Design och CES för design och innovation. Dessa är därför starka och erkända varumärken med högkvalitativa datorhögtalare.

2.0, 2.1 och 5.1

Sammantaget är 2.0 setup en uppsättning med två datorhögtalare, medan 2.1 (även kallad stereo) beskriver en setup med två datorhögtalare och en subwoofer. 5.1 är ett setup med fem datorhögtalare och en subwoofer. Förstärkaren är vanligtvis integrerad i antingen högtalarna eller subwoofern. Subwoofern spelar basljudet, så det ger ljudupplevelsen en djupare touch.

2.0 är en populär lösning för spel, men den ger inte samma rundade känsla som när du skaffar en subwoofer till dina gaminghögtalare. En subwoofer förstärker effekten av skott och explosioner i filmer och spel, så upplevelsen blir ännu mer intensiv. Med en 5.1-uppsättning får du två högtalare fram och två högtalare bak. Det ger den mest realistiska och uppslukande upplevelsen inom spel. När ljudet från högtalarna till gamingdatorn kommer både framifrån och bakifrån känns det som att vara där själv!

Det finns givetvis några praktiska överväganden som spelar in här. Om du inte har mycket utrymme för spel, så är kanske en installation med fyra gaminghögtalare och en subwoofer inte är rätt för dig. En 2.1-inställning eller ett soundbar-system kan vara lämpligare här. Inte alla datorer kan dra 5.1 heller. 5.1 är enormt kraftfullt, men en 2.1-installation ger också ett sublimt ljud. Det är bara utan surround sound effekten.

Ljudkort, moderkort och gaminghögtalare

Om du investerar i ett 5.1-setup med gaminghögtalare är det en bra idé att kolla om ditt moderkort stödjer 5.1. Du kan också riskera att ditt ljudkort inte är kompatibelt med 5.1. Om du köper några kraftfulla gaminghögtalare, men tycker att ljudet inte är så bra som det borde vara, ligger problemet ofta i ljudkortet. Ett ljudkort omvandlar digitala signaler till analoga. Dina högtalare tar emot ljudet från ljudkortet. Om du inte tycker att ljudet är optimalt på dina högtalare för gamingdatorn kan du överväga att uppgradera ljudkortet.

Slutligen, utforska vårt sortiment av ljudkort. Ljudkort finns i både "interna" och "externa" modeller. Ett klassiskt internt ljudkort är placerat inuti datorn. Du kan få externa ljudkort, även här hos Fcomputer, med USB-anslutning. Men det är alltid viktigt att kontrollera vad ljudkortet stöder innan du lägger till det i dina spelhögtalare.

Nominell uteffekt, decibel och frekvensgång

Det finns några tekniska komponenter som du kan bekanta dig med för att hitta dina favorithögtalare. Den nominella uteffekten (mätt i watt) är direkt relaterad till hur högt dina högtalare kan spela. Ju fler watt, desto högre spelar de. Om du verkligen vill slå på ljudet kan du satsa på gaminghögtalare med 80 watt eller mer. Många watt gör att ljudet inte förvrängs vid hög volym. Men 40-50 watt kommer att vara mer än tillräckligt för en uppslukande spelupplevelse.

Decibel är en måttenhet för volymen, och om dina spelhögtalare har både mycket watt och decibel betyder det att de kan spela riktigt högt. För varje tio decibel som läggs till kommer ljudet i öronen att kännas dubbelt så högt. Små ökningar av decibel kan därför vara allvarliga för öronen.

Hertz är en måttenhet som i samband med gaminghögtalare beskriver frekvensen eller avståndet mellan ljudvågorna. Vibrationerna i en gaminghögtalare som bildar ljud vid till exempel 20 hertz är mycke låga bastoner. De kommer med långa mellanrum. De vibrationer som kommer på till exempel 15 000 hertz låter mer high-pitch och kommer med korta mellanrum. Frekvensbandet beskriver intervallet för hertz, och ju större räckvidd desto längre ut i ytterligheterna kan din gaming-högtalare ta upp och spela upp ljud. En uppsättning gaminghögtalare med ett längre frekvensband betyder därför generellt sett högre kvalitet.

Hitta rätt högtalare för gamingdatorn

Vi erbjuder de starkaste och modernaste gaminghögtalarna från några av de ledande tillverkarna. Våra gaminghögtalare är vassa på alla specifikationer vi nämnt ovan, och därför får du en sublim spelupplevelse om du investerar i ett sådant set.

Om du har en speciell uppsättning gaminghögtalare i åtanke, eller om du bara vill göra din sökning mer hanterbar, kan du använda vår smarta sökfunktion till höger på sidan. Här kan du bland annat välja önskad högtalarsystemskonfiguration, nominell uteffekt, anslutningsteknik och naturligtvis tillverkare. Du kan också sortera efter pris – det finns något för varje budget och behov.

Oavsett hur många gaminghögtalare du vill ha, vilken färg du föredrar och om du vill ha trådlös funktionalitet eller inte så kan du förmodligen hitta rätt produkt här hos oss. Kontakta oss gärna via e-mail om du har några frågor angående urvalet eller specifika gaminghögtalare.