Letar du efter en ny och bra datorskärm har du kommit till rätt sida. Nedan kan du se vårt utbud av datorskärmar från BenQ, som säkerställer hög bildkvalitet och utmärkt färgkontrast, oavsett om du behöver använda skärmen för att spela spel, se film eller använda den i jobbet. Här kan du få skärmar som lämpar sig för alla sorters uppgifter, vare sig för att se serier på Internet, för dokument eller något helt annat. Du får skärmar med hög färgkontrast, en knivskarp bild och många med LED-bakgrundsbelysning, som både är strömbesparande och en effektiv ljuskälla. Skärmarna finns i många olika storlekar från 18,5 till 27 tum. Hitta din BenQ datorskärm på den här sidan.

Resultat:
Resultat: 73






Hitta en BenQ datorskärm som passar dina behov

Sitter du framför datorn många timmar på dygnet? Då är en datorskärm en av de bästa investeringarna du kan göra. Oavsett om du är typen som gillar att spela, eller om du sitter länge framför skärmen på jobbet, kommer en ny BenQ datorskärm säkerligen att göra din upplevelse mer behaglig.

BenQ är ett företag som är specialiserat på bildskärmar, inklusive datorskärmar. Även om märket kanske inte låter så bekant, har de under många år producerat några av de bästa datorskärmarna på marknaden. Detta har resulterat i att deras BenQ-skärmar ofta är bland konsumenternas och recensenters favoriter. Med en datorskärm från BenQ är du nästan alltid garanterad en riktigt hög kvalitet för pengarna, speciellt om du är ute efter datorskärmar i låg- till mellersta änden av prisklassen.

Innan du väljer en BenQ datorskärm bör du överväga vilka specifikationer den bör ha inom följande områden:

  • Skärmens storlek
  • Skärmupplösning
  • Skärmens uppdateringsfrekvens och respons tid
  • Vilken typ av paneler skärmen ska ha
  • Om det finns specifika funktioner som din BenQ datorskärm måste ha

Vilken storlek ska din BenQ datorskärm ha?

Storleken du väljer att ha på din BenQ-skärm betyder mycket för upplevelsen du har av skärmen. Så småningom går det upp för människor att en större datorskärm är lika med en mycket bättre upplevelse. Ökar du antalet tum bara lite så finns det mycket extra skärmutrymme att vinna.

Om du t.ex. sitter med en 24-tums datorskärm, kommer du att kunna få så mycket som 25 % extra skärmutrymme, helt enkelt genom att uppgradera till en 27-tums BenQ datorskärm. Om du går hela vägen upp till en 34 tums BenQ datorskärm får du så mycket som 70 % mer skärmutrymme.

Oavsett om din tid framför skärmen består av att arbeta med många dokument eller spela spel, kommer du att få ut mycket av det extra skärmutrymmet. Efter att ha provat en större bildskärm vill du med största sannolikhet inte gå ner i skärmstorlek igen.

Letar du efter en BenQ datorskärm med böjd design? Då hittar du här fler datorskärmar med detta. Böjda skärmar från BenQ ger en optimal betraktningsvinkel på hela skärmen, vilket hjälper till att ge känslan av att "sugas" in i skärmen när du spelar.

Monitorns upplösning

Upplösningen på din BenQ datorskärm talar om hur många pixlar skärmen har längs med bredden och höjden. En Full HD-skärm har t.ex. en skärmupplösning på 1920 x 1080 (ibland förkortat 1080p). Här anger upplösningen att skärmen har 1920 pixlar längs bredden och 1080 pixlar längs höjden.

Ju högre upplösning din datorskärm från BenQ har, desto närmare packad pixlarna på skärmen. Detta gör det möjligt, med högre upplösning, att återge bilder i en skarpare kvalitet. Om du är intresserad av en större skärm är det viktigt att även upplösningen finns med, för att undvika att bilden blir kornig/suddig. Som tur är, precis som med skärmstorlek, ger en omedelbart liten ökning av upplösningen en mycket skarpare bild. Här kan du vara säker på att en BenQ datorskärm är anpassad så att skärmstorlek och upplösning matchar.

Här hittar du en lista över de typiska upplösningarna som du hittar med en BenQ datorskärm:

  • 1920 x 1080 (Full HD)
  • 2560 x 1440 (2K QHD)
  • 3840 x 2160 (4K QED)

Svarstid och uppdateringsfrekvens

Svarstiden på din BenQ datorskärm ger ett mått på hur lång tid det tar för skärmen att helt ändra från en färg till en annan. Svarstiden anges i millisekunder (förkortat ms), vilket är en tusendels sekund. En BenQ-skärm med snabbare (lägre) respons tid gör, som namnet antyder, datorskärmen mer responsiv. Det är att du kommer att uppleva en snabbare och mer flytande känsla när du arbetar eller leker med din BenQ datorskärm. En bra tumregel är att man för datorspel helst vill undvika en skärm med en respons tid på över 5ms, och helst bör den vara så låg som möjligt. Här ser du att de flesta BenQ-skärmar uppfyller detta.

Uppdateringshastigheten indikerar hur många bilder per sekund (givet i Hz) din BenQ datorskärm kan leverera. Ju fler bilder per sekund din skärm kan skicka, desto mer flytande kommer bilden att upplevas när du arbetar eller spelar datorspel. Av denna anledning kommer en hög uppdateringsfrekvens på din BenQ datorskärm att märkas tydligt, oavsett vad du använder din dator till.

Den typiska standarden för bildskärmars uppdateringsfrekvens har länge varit 60Hz. Utvecklingen av nyare och snabbare grafikkort har dock gjort det möjligt att köra program och datorspel med en mycket högre uppdateringsfrekvens. BenQ har bland annat specialiserat sig på datorskärmar med extremt snabb uppdateringsfrekvens. Du hittar t.ex. skärmar från BenQ med upp till 165Hz och 240Hz, vilket ger en oöverträffad upplevelse av en flytande skärm.

Typ av paneler för din BenQ datorskärm

BenQ datorskärmar finns med olika typer av skärmpaneler, så det är värt att notera precis vad skillnaden är mellan dessa. Idag används i princip tre olika typer av paneler i datorskärmar. Dessa är TN (Twisted Nematic), VA (Vertical Alignment) och IPS (In-Plane Switching), var och en med sina fördelar och nackdelar.

TN-paneler är ofta den snabbaste typen av panel. Dessa har en mycket låg respons tid i kombination med en hög uppdateringsfrekvens. De är också vanligtvis den billigaste typen av paneler, så om du funderar på en datorskärm från BenQ med dessa så finns det med största sannolikhet en möjlighet att spara lite pengar. Några nackdelar med TN-paneler är dock att de inte har lika bra färgåtergivning jämfört med de andra två typerna av paneler. Dessutom är betraktningsvinkeln också lägre än med de andra paneltyperna.

VA-paneler möjliggör den snabbaste uppdateringsfrekvensen. Panelerna har bättre betraktningsvinkel än TN-paneler, men den är inte riktigt lika bra som IPS-panelerna. VA-paneler ger generellt en riktigt snygg skärm. Det beror på att de har mycket bra färgåtergivning och en mycket hög bildkontrast. VA-paneler kan ha en långsammare respons tid än de andra två paneltyperna, men detta är inte alltid fallet.

IPS-paneler är kända för sina oöverträffade färger och för att ha den allra bästa betraktningsvinkeln. Dessa egenskaper gör att IPS-paneler vanligtvis är en av de föredragna typerna av paneler i bildskärmar. Panelerna är dock ofta något dyrare än TN- och VA-paneler. Om färgerna på skärmen är din högsta prioritet kan det mycket väl vara värt det att satsa på en BenQ datorskärm med dessa.

Vilken typ av paneler du ska välja beror på vilka krav du har på din BenQ datorskärm.

FreeSync

Ska din BenQ datorskärm användas för spel? Då är det värt att överväga om den ska stödja skärmtekniken FreeSync. FreeSync är en teknik utvecklad av teknikjätten AMD, som bygger på adaptiv synkronisering mellan datorskärm och grafikkort. Adaptiv synkronisering säkerställer att antalet bildrutor som visas per sekund på skärmen matchar antalet bildrutor per sekund som grafikkortet skickar till skärmen. På så sätt slipper du uppleva irriterande skärmfenomen som "stamning" och "skärmrevor" med din BenQ datorskärm, som båda kan förvränga bilden.

FreeSync ersätter den tidigare använda mjukvarutekniken Adaptive Sync. Detta krävde dock datorkraft och resulterade i ett fall i bildhastigheten, något som de flesta spelare inte är intresserade av. Här löser FreeSync problemet och ger en flytande bild utan att påverka bildhastigheten.

Har du fortfarande frågor om BenQ datorskärmar? Vår kundtjänst står redo att svara på dessa och ge dig goda råd. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp och längst ner på sidan.